profimedia-0383064911

Nejšílenější islandské jídlo je hákarl. Maso grónského žraloka velikého je totiž bez speciální úpravy jedovaté (je v něm vysoká koncentrace amoniaku a kyseliny močové), takže se musí nejdřív několik měsíců uložit půl metru pod vrtstvu hlíny. Na dočasný žraločí hrobeček je potřeba položit vrtsvu kamenů, aby se při kvašení vytlačily jedovaté látky. Pak se to ještě nakrájí na proužky a nějakou dobu suší. Výsledný smrad je tak divoký, že to nezvládnou sníst ani mnozí domorodci. Foto: Profimedia

[su_wiloke_sc_company_website]

Jan Strmiska

V Indii si koupil motorku Royal Enfield 500. Než ho o ni okradli, projel pět indických států. Přešel sám pěšky íránské hory, miluje Karpaty, oceán, jihovýchodní Asii i cesty za surfařskými spoty kamkoli. Roky testoval holky a měl na starosti módu v Maximu, šéfoval časopisu T3 (Tomorrow's Technology Today) a vyvinul elektronickou hudební pilulku Audiopill

MRKNĚTE NA NÁŠ INSTAGRAM

[wiloke_footer_instagram]
Sláva Nazdar Výletu CREATIVE DOCK